4e manche WC AAD

Paul Scheirs wint de rit en pakt de gele trui

Het was lang wachten op de eerste foutloze maar blijkbaar hadden de besten zich achteraan in het peleton verschanst.

Zoals Stybar het feestje van de Belgen  kwam verstoren zo ook kwam een Antwerpenaar de Oost Vlamingen de loef afsteken. Paul Scheirs moest als eerste van start in de ultieme tijdrit. Met Eros van de Kapelleboshoeve (Electro) ging hij zo verschroeiend hard dat er geen foutloze meer in de buurt kwam. Enkel Steven Van Meersche met Foxy Lady strandde op een zucht maar niet zonder fout. De tweede plaats werd bezet door Kofoed Mette met Serupards Aristo gevolgd door de revelaties van de cyclus 7 jarigen Grimousin van den Dool (Eros Platiére). Maar ook de 4de plaats was voor Koen Verdegem met wellicht de revelatie van de komende 7 jaars Harry van Eigenhoven (Lupicor x Pachat II). Ook Philip Poppe met Fa Belle Van Sombeke deden het tweemaal foutloos. Met Yentl Baert en Michiel Meskens afwezig kon Paul Scheirs de leiding nemen in het klassement maar de eerste vijf staan zo dicht bij elkaar dat de finale met dubbele punten alles zal beslissen.

1m20 Een ietswat verrassende winnaar met Kristof Moureau met Quatidja De la Roque. Sillis Celine (Born to be Alive) en Jidske Vermeir (Beaujessa) op twee en drie lieten wel verstaan dat 1m20 hun proef is.

De proef 1m10 was zondag voor De Laet Shari met Hypnose Van Den Boszand. Audrey De Bock en Jessica De Knop blijven wel in pole positie voor maart.

Ook in de proef 1m een verrassende winnaar met Dyllan De Rycke (Bassie van ’t Grillenhof). Jessica De knop met Quelle blijft de te kloppen vrouw in maart.

90 cm Arno Boom met alweer een overwinning heeft het maximum van de punten.

80cm Delveaux Thierry met Daimler had de beste tijd

Pony’s 1m  De dagzege was opnieuw voor Andries Niels met Farah van ’t Grouwenhof vóór Elien Raemdonck en Gio Teirbrood.  Gaetan Tulleneers blijft evenwel de meest regelmatige en bezet de twee eerste plaatsen voor de finale.  De overige ponyproeven op zaterdag werden gewonnen door Ruben De grave en Dries Van Meervenne. 

Winter of geen winter volgende maand verloopt in ’t Overdijk de finale van de AAD cup

 

Share :