4e manche Wintercriterium AAD

Wintercriterium Jumping ‘t Overdijk februari manche 2012
 
Mathias Bernardo overtroeft de favorieten, T&L op kop!
 
Van de voorlaatste manche van het wintercriterium zullen we onthouden dat het vooral ‘winter’ was. De hengstencompetitie geraakte ondergesneeuwd en werd verschoven naar
17 februari. Zaterdag en zondag bleven de wegen droog en de bittere kou kon maar enkele ruiters van de GP Luc Van Assche thuishouden.
Slechts vijf combinaties bleven er over voor de herkansing. Afwezig in de barrage was de voorlopige leider in het klassement : Naomi Asselman.
Mathias Bernardo met Dingo (Wiensender x Ahorn) mocht de dans openen. We kennen hem als iemand die jonge paarden proper foutloos rond loodst. Als potentieel winnaar verbaasde hij menig toeschouwer door zijn snelle foutloze rit.   Een ander kanshebber Guy Janssens zag zijn kansen vallen onderweg en kreeg de vijfde plaats toebedeeld. Ook Wilm Vermeir met Dolce Vita vh Wissenhof (Toulon) drong niet meer aan na een fout onderweg en strandde vierde.  De vorige winnaar met Wintina Deux, Frederic Vernaet had er wel zin in en kon als enige de tijd van Bernardo verbeteren. 0.02sec sneller maar een balkje leverde toch een 3e plaats en de voorlopige leiding. Ook foutloos en nog aardig in de buurt slechts 0.5sec trager was Paul Scheirs met Calmerotti De Leest (Pavarotti) goed voor een tweede. In het eindklassement rijdt Frederic Vernaet duidelijk vooraan met Bjorn Van Buynder op kop van het peleton.
 
Proef 1.20m
Bert Panneels wint opnieuw.
Het foutje van januari is hiermee rechtgezet en voor de derde maal wint Bert met Or La Loi (Shogoun II) Hij staat niet boven de wet maar met het maximum aantal punten is de concurrentie verwittigd voor de finale.
 
Proef 1.10m
Valentijn De Bock voelde zich uitgedaagd door dochter Audrey als zou hij niet meer zo snel kunnen. Met Finesse stelde hij orde op zaken en deed het net iets sneller als dochter met Rebecca.
De Bock Valentijn kwam dit familieonderonsje verstoren en kaapte met Port Louis de zege net voor familie De Bock.
Jessica De Knop met Quelle was niet te troosten na een vergissing in de omloop. Ze dacht zichzelf verloren voor de finale maar dat is niet zo. Slechts vier van de vijf omloop tellen mee en daardoor blijft ze met een luttel puntje achter Audey de Bock op een tweede plaats met voorsprong op de rest. Wie de beste van de twee is, wint het klassement.
 
Proef 1m
In deze proef was op zaterdag Jan Claessens met Nostalgie des Vaux de snelste en o zondag was dat De Nul Kelly met Bravour.
Schelfout Kim (Bluesette) op de derde plaats blijft in pole position. Mannaert Elien op de tweede plaats klampt aan.
 
90cm
Jens De Munck (Relana) wint en neemt samen met Taeymans Mauro de leiding.
 
80cm
Met Benthley van de Haciende klokte Torfs Annelien de beste tijd.
GP Pony’s 1m
De strijd zal duidelijk gestreden worden tussen Rooms Charlotte met Xene en Elke De Pelsmaeker met Happy C.
 
Zaterdag was Charlotte in het voordeel en daardoor volgt ze in het klassement met het kleinste verschil. Maart beslist.
 
Pony’s II
Winst voor Charlotte Mertens met Bonus. Van Aevermaet Sarra en Van Lent Maverick behouden de beste kansen.
 
Pony’s I
Dindane Rania (Bia) de beste op zaterdag en Hermans Marieke (Joke vd Vondelhoeve) de regelmatigste.
 
Met dubbele punten in maart blijft de spanning erin voor de finale. 
 
We blijven ook uitkijken naar de Gentlemen Award. Remember : Mario Fleurinck is watching you! Genomineerden worden de week voor de finale bekend gemaakt op de site.
 
Opschrijven :
11-2       Jong paarden Maes Pils Trofee
17-2       Pavo Hengstencompetitie
2-3         Showavond
3 en 4-3 Finale Wintercriterium Luc Van Assche
10-3 Jonge paarden Maes Pils Trofee Finale
 
Share :