Tussenverslag Jonge paarden Maes Pils Trofee

Jonge paarden Overdijk Moerzeke 2013-14  :  tussenverslag

Iedere 2e zaterdag van de maand komen telkens meer dan 300 jonge paarden in hun diverse jaargangen zich bekwamen in de aangepaste parcours.

Bij de 4 jarigen bleven voor de tweede maal 42% correct. Toch blijven er uiteindelijk maar 19 dubbel foutloos.  Enkele Echo’s vh Spieveld van fokkerij Roosakker sprongen zich wel in de kijker.  De meest populaire hengst blijft Nabab.

Bij de 5 jarigen wordt het hoogst aantal foutlozen genoteerd : 61% in November en 68% in  December.  Nog 54 deelnemers hebben een blanco strafblad.  Hier zien we  een uitzonderlijk hoog aantal nakomelingen van Toulon : 15%.  Zeer gesmaakt was het optreden van de hengsten van Hunter’s St Amour (Stakkato) en Continus (Contender) met Brian Vanhooren.

Bij de paarden die in 2014 6 jaar worden ligt het aantal foutlozen ook tweemaal boven de helft nl : 57 en 55%.  Toch blijven ook hier slechts 19 met 2 nullen op het bord.  Niet verwonderlijk blijken ook hier weer de hengsten van T&L en Joris de Brabander het best vertegenwoordigd.

Share :