Verslag 1e manche AAD Wintercriterium

Tim Van Den Broeck wint de eerste manche GP van het wintercriterium AAD in Moerzeke
In ’t Overdijk te Moerzeke werd dit weekend de aftrap gegeven van het jumping indoorseizoen 2013-14.
Een nieuw seizoen en iedereen start weer met gelijke kansen in de Grote Prijs Luc Van Assche.
Uit een zeer verscheiden deelnemersveld konden twaalf combinaties zich selecteren voor de herkansing. Astrid Rooms met Hautain vh Paradijs openden de dans. Opnieuw foutloos met een behoorlijke tijd. De 6 jarige Hautain (Quadrillo x Lys) beschikt over een zeer ruime galop en kon de laatste lijn overbruggen in 6 galopsprongen. Velen na haar probeerden dit tevergeefs. Zo ook Naomi Asselman met Gentille. Ze draaide overal veel korter en zette finaal de snelste  tijd neer. Had ze de laatste lijn met één galopsprong meer genomen, had ze gewonnen. Maar met één fout bleef ze op de vijfde plaats. Ook Maxime De Roeck bleef een tweede maal van het hout met Ulano vd Dwerse Hagen. Deze grote Centolano is misschien niet zo snel maar heeft een ruime galop, goed voor een vierde plaats. Ook Michiel Meskens met Cayenne vd Plataan is een certitude geworden in vele wedstrijden. Zondag vulde hij de derde plaats in. Dan was er enkel nog Tim Van Den Broeck die Astrid Rooms kon bedreigen. En Tim deed het weer. In de laatste rechte lijn moest hij op het laatste moment nog beslissen een pas meer te nemen en toch bleef hij 1 seconde sneller. Zijn paard heet Quattrina 2000, is een Quidam x Chellano, gefokt door het duo Forier- Corthout , nu in eigendom van Lieven Bruyneel. Tim heeft dit paard  zelf opgeleid vanaf zijn 5 jaar.  
In de proef 1.20mwas de zege voor Celine Sillis met Born to be alive. De eerste achtervolgers waren Glen Praet met Dartel en Jidske Vermeir met Beaujessa.
Ook in 1.10m geen verrassingen. De favorieten staan al op kop van meet af aan : Audrey De Bock met Rebecca gevolgd door Jessica De Knop en Bert Panneels.
Toon Maes met Revanche wonnen op zondag en Shanna De Wilde met Et voila op zaterdag de 1m proef.
De 90cm proef was voor Boon Arno met Daya vh Beykenveld
De Ideale tijd in 80cm werd afgeklokt door Esther Schelfaut met Ebony, exequo met Magali Spaey en Unbelievable.
De hoogste ponyproef werd gedomineerd door Gaetan Tulleneers met Houlette en Elegance de Rechri op één en drie. Enkel Audrey Van Damme mocht mee op het podium.
Van Damme Joyce met Eliot van t Zand en Didane Rania met Bia vd Eekhoek waren de allereerste winnaars bij de andere ponyproeven.
Share :