Verslag showjumping

Thomas De Wit wint de Masters, Koen Verdegem de krachtproef.

 Op de vooravond van de finale is er steeds show in ’t Overdijk te Moerzeke. Met een full house hadden ze dan ook alle troeven in handen om er iets moois van te maken.

 De verklede veteranen fungeerden als publieksopwarmer.

Toen begon het serieuze werk met de masters. Karline De Brabander (Hos d’O), Guillaume Ruant (Horapio) en Frederic Vernaet (Garkus Van Het Indihof) maakten reclame voor de springsport maar haalden de laatste ronde net niet.

Met drie reden ze de barrage over een parcours van 160-165m. Thomas De Wit (Daling Van Het Plutoniahof) bleek finaal de snelste. Amper 0,03 sec. hielden Valentijn De Bock (Gipsy King) van de overwinning. Steven Van Meersche (Halinka Van Het Broekdal), met één foutje op de derde plaats, deelde nog mee in de prijzen.

 Toen volgde de krachtproef over de muur.

Eerder in de masters deed een misverstand op de eerste sprong van de eerste ronde Koen Verdegem in het zand bijten. Maar dat deerde de goedlachse Koen niet want even later was hij goed voor winst met een jump van 2m over de muur! Maar wat gezegd van publiekslieveling Gilbert Carnoy. 10 minuten voor aanvang van de proef moest hij nog overtuigd worden om deel te nemen en niet veel later werd hij tweede en verdiende hij lokaal eeuwige roem met een sprong over 1,90 met Diezara. De derde plaats werd gedeeld tussen twee andere lokale LRV-vedetten Stijn Claessens en Brecht Martens en hun LRV-lesgever Thomas De Wit, na foutloos de muur van 1,75 overwonnen te hebben. Feest in ’t Overdijk, tot in de vroege uurtjes!!!


Foto's: Jean-Jacques Limbourg

Share :