Wintercriterium AAD 3e Manche

De eerste GP van 2012 Luc Van Assche kende een sterke bezetting. De oxers werden behoorlijk breed gezet door Eddy Gysemans om toch enige selectie te bekomen. Toch kwamen er nog 17 combinaties terug voor de barrage. 
De snelste 4 punter was Guido De Sitter met Armani De Carmel. Hij moest in het klassement wel 6 foutlozen laten voorafgaan. Dat was op zes Gert Geeroms met Evanco Van Het Weidse Hof. Op vijf Steve Lefevre met Dominant Du Bonheur en op vier Paul Scheirs met Calmerotti De Leest.
In de top drie zitten volgende bekende namen.
Met zijn dekhengst Emilion Van ’t Schaaphof (Haertbreaker x Clinton) was Benny Van De Walle goed voor een podiumplaats. Met telkens een seconde sneller kwamen nog twee bekenden van ’t Overdijk. Emanuelle (Kanan x Avontuur) met Wilm Vermeir was op een na de snelste foutloze. En die ene was Frederic Vernaet een collega van zijn vorige werkplaats T&L, Wintina Deux gefokt bij Dirk Wuytack (Darco x Taktiek) zijn paard. Wilm had met dat paard ook al gewonnen in Moerzeke, er zijn dus toch zekerheden. 
Met een foutje in de” barrage doet Naomi Asselman de beste zaak voor het algemene klassement. Haar naaste belagers lieten zich allen betrappen op een foutje in de eerste omloop.
 
1.20m
Heudens Helene met Elien haalde het hier voor Kevin Meersman en Rooms Astrid
 
1.10m
Voor de tweede maal op rij wint Audry De Bock met Rebecca deze reeks.
In het klassement blijft Jessica De Knop met Quelle licht op kop want deze combinatie behaalde al de eerste, de tweede en nu de derde plaats.
 
1.00m
Ook in deze proef een tweede overwinning op rij hier voor Schelfout Kim met Bleusette.
 
90cm
Het bewijs dat het geen geluk is : ook in deze reeks voor de tweede maal op rij dezelfde winnaar met Taeymans Mauro en Ares.
 
80cm loopt tegen een ideale tijd maar ook hier is er regelmaat in hoofde van Annelies De Proft deze keer met een overwinning beloond met de leidersplaats.
 
GP Pony’s III
Na een tweede en derde plaats nu een overwinning voor Elke De Pelsmaecker met Happy C. De tweede plaats voor Charlotte Mertens met Fantast.
Sarra Van Aevermaet met Lijone Van De Mispelaere bezetten de derde stek.
Sarra in vorm wint ook voor de tweede maal op rij pony II met Jolibeau Van De Spelonck.
De eerste winnaar op zaterdag in Pony I was Amber Theunis met Lollypop Du Ry.
 
Fokkers kijken weeral uit naar volgend weekend voor de 3e manche van de Jonge Paarden en niet minder naar de Pavo Hengstencompetitie de eerste vrijdagavond van februari!
 
Share :