Wintercriterium 4e manche AAD met GP Luc Van Assche

 
Voor de 4e manche met meer dan 70 starters had de GP Luc Van Assche een van de drukste bezettingen ooit.
Zeventien ervan kwamen terug in de herkansing. Verrassend niet in de herkansing was Steven Verwaeren met Darmel, de grote favoriet en leider van het klassement. Toen de laatste balk van het basisparcours viel ging er een gezamelijke kreun door het talrijke supportersveld. Zijn dichtste concurrent Gert Geeroms had 2 ijzers in het vuur , maar Wilm vermeir had alle drie zijn paarden foutlos.Met zijn eerste Centa SZ reed hij een rustige nulronde, goed voor een 8e plaats. Benjamin Pieters met Why not ging voluit voor winst en zijn tijd bleef heel lang bovenaan de tabel staan. Tot Wilm Vermeir met zijn tweede troef binnenkwam; Arco vh Venushof, de Darco van vrouwlief en kersverse mama, snoeptenog 0.8 sec van de tijd van Benjamin. Mooie pogingen waren er van de Belseelse clan met Michiel Meskens(Cayenne vd Plataan) op de derde plaats en Astrid Rooms (Easy v ’t Paradijs) op vijf. Toen Wilm met Umit de arena betrad was de winst reeds op zak. Een iets tekorte wending met een stop tot gevolg verhinderde hem ervan ook de tweede plaats te nemen.Gert Geeroms op de zesde plaats met Classics was ook nog vierde met Quolonka en dat geeft hem een gedeelde leidersplaats in het klassement. 
Dat geeft wel een spannende uitslag met de finale voor de deur van 5 en 6 maart.
De proef 1.20m werd gereden rechtstreeks op tijd. Winst voor Jan Motmans met Wielisa. Audrey De Bock met Rebecca was de tweede en op drie Lisa De Ridder (C’Est Cesar) en daarmee haar leidersplaats verstevigd.
De Proef 1.10m werd in de wacht gesleept door Joren Duyck (Victoria v ’t Zonneveld) Ook hier werd Audrey De Bock weerom tweede maar daarmee mocht ze wel de gele trui omgorden.
De proef 1m werd zondag gewonnen door Gertjan Casteels (Four Seasons Krac Du Reversy) en de zaterdaghelft was voor Steven Van Meersche met Madagascar.
In de proef 90cm kon Yannick Peeters een vervolg breien aan het huzarenstuk en voor de vierde maal op rij de proef binnenhalen.
De Ideale tijd in 80cm werd gereden door Jidske Vermeir met Hector Van de Volkaertshoeve.
Het nieuws bij de pony’s kwam van Elien Raemdonck die uitzonderlijk niet kon winnen door een val in de barrage. Clubgenoot Sarra Van Avermaet was wel in goede doen met Summer’s Pride op een en Jolibeau vd Spelonck op de derde plaats. Elke De Pelsmaeker was best Happy met haar tweede plaats en een goede zaak voor het klassement. Bauckeland Charlotte (Quinto) was de snelste in Pony’s II en de eerste winnaar op zaterdag bij Pony’s I was Van Gestelen Laura met O Charlie.
De volgende manche is de finale in maart. Zelden waren de verschillen zo klein en blijft de spanning erin. Op vrijdag 4 maart is er de opwarmingsavond met de showproeven zoals Vetranen, Ride and Drive en de Krachtproef over de muur.
 
Share :