verslag GP Luc Van Assche

 Wintercriterium ‘t Overdijk Jumping

Wim Vinckx opent als eerste winnaar het nieuwe seizoen!

Onder ruime belangstelling werd het nieuwe seizoen ‘ingesprongen’.  De afsluiter van dit eerste weekend is de Grote Prijs Luc Van Assche AAD.  Slechts zeven combinaties slaagden erin het basisparcours ongeschonden achter te laten.  Patrick Scheirs deed het ook zonder fouten maar zijn rit duurde iets te lang.  Met één stafpuntje eindigde hij op de achtste plaats.  De eindwinnaar van vorig seizoen Frederic Vernaet was de eerste foutloze met Elky van het Indihof (Toulon).  Frederic als eerste foutloze slaagde erin een tweede paard naar de barrage te loodsen en dat deed hij met niemand minder dan Bentley van T&L.

De tijd van de barrage stond behoorlijk kort.  Met rustig foutloos proberen rond te komen kwam je niet op het podium. 

Met EL Cid van het Migroveld (Querlybet Hero) kon Katrien Nys beslag leggen op de zevende plaats.  De eerste foutloze barrage kwam van Frederic Vernaet met de BWP dekhengst Bentley van T&L (Upsilon van de Heffinck).  Dat bleek goed voor een tweede plaats.  De snelste nulrit kwam van Wim Vinckx met Victoria ter Kwincke (Emilion).  Niemand anders deed het sneller, zelfs niemand deed het verder nog zonder fouten.  Frederic Vernaet was met Elky van het Indyhof nog de snelste vierfouter en kwam zo tweemaal op het podium.  Bjorn Van Bunder met Wendelina van ’t Merelsnest (Darco) nam de vierde plaats in beslag.  Stefaan Kuppens met Radetsky Chin van het Bovenhoekshof kreeg de vijfde plaats toegewezen.  Deckers Anneleen haar troef was Fiona van het Plutoniahof (Nabab de Reve), goed voor plaats zes.

 

Proef 1.20m .  Het podium was Thomas Baukeland met Dona vd Elshoeve (Couleur Rubin), Heudens Helene met Elien (Escuro) en Asselman Naomi met Domino op drie.

 

 Proef 1.10m Helene Heudens won hier de proef met Elien, Audrey De Bock was tweede met Rebecca (Cento) en Anthony Wellens derde met Farah-Diba vd Radjahoeve (Convento vd Helle)

 

Proef 1m.  Panneels Elien met No Freestyle op één, Van der Slagmolen Lieve met Rampelhof Z op twee en De Knop Jessica met Ursela op plaats drie.

 

Proef 90cm.  Janssens Ignace met Tenderly was hier winnaar, Stefaan  Kuppens met Tiquila vh Bovenhoekshof tweede en Coppens Lovely met Take My Way derdes.

 

Proef 80cm.  Kuppens Joris met Cassanova vh Bovenhoekshof benaderde de ideaalste tijd.  Oerlemans Marijke met Flirt De Rochefort was tweede en Robbe Mare-Julie met Winea D was derde.

 

Pony’s III

Het podium was voor Celien Meert met Arno, De Proft Anouk met Ibrahim vd Boshoeve en Andries Niels met Farah van ’t Grouwenhof.

 

Pony’s II

Nollet Ellen was de snelste met Kantje’s Replay, Charlotte Rooms met Xena tweede en De Pauw Paulien met Ilios derde.

 

Pony’s I

Beck Amelie met Hizzy benaderde de ideaalste tijd, Axelle Elewaut met Pondorosa tweede en Heirbrandt Yentl met Duck ter Leen derde.

 

Share :