verslag vd 2e manche Wintercriterium AAD

Overdijk Moerzeke
Yentl Baert wint de GP Luc van Assche
Met 13 in de barrage van de Grote Prijs had de parcoursbouwer de kwaliteit misschien wel lichtjes onderschat. Het talrijk opgekomen publiek heeft kunnen genieten van een spannenede barrage.
Acht combinaties deden het een tweede maal zonder fouten. Maxim De Roeck met Ulano vd Dwerse hagen (Cento Lano) nam zijn tijd en bleef zo toch correct op plaats 8. Ook Michiel Meskens koos voor zekerheid met Cayenne vd Plattan (Toulon) nu op de zevende plaats maar opgeteld staat hij tweede in het klassement. Het seizoen van Koen Verdegem, de cycluswinnaar blijft succesvol. Met Grimousin vd Dael (Eros Platiere) was hij goed voor een vijfde plaats.
LRV icoon Paul Scheirs had twee ijzers in het vuur. Ensor vh Heike (Tamura) nam de vierde plaats in beslag. Tim Van den Broeck had ook twee paarden foutloos door de eerste ronde. De amper 6 jarige Himalaya vd Bosbeek werd een herkansing bespaard. Quatrina 2000 (Quidam), de winnaar van de eerste manche ging wel volop in de strijd met een derde plaats als resultaat. Hij kan nieuwjaar vieren als voorlopige leider in het klassement. De zilveren plak werd zondag behaald door Mette Kofoed met Folie de Muze (Nabab) Nog een halve second sneller was het pas 18 geworden talent van ’t Waasland : Yentl Baert met Fantast vh Indihof (Toulon), allemaal eigen kweek van vader Didier. 
Ook in de proef 1.20m gaat het snel en dan is het geen verrassing als Audrey De Bock vooraan staat met Rebecca. Celine Sillis met Born to be Alive, de vorige winares deed het ook nu weer uitstekend met de tweede plaats. Jidske Vermeir met Beaujessa haalde opnieuw de derde plaats.
In de proef 1.10m was Dylan De Rijcke Jessica De Knop en Audrey De Bock te snel af.
Dylan De Rijcke met Bessie van ’t Grillenhof had ook al de meterproef van zondag op zijn naam gezet. Zaterdagavond was Jan Claessens met Nostalgie des Vaux de snelste.
In 90cm aan haar naam verplicht won Chipito met Sophie Snel
80cm werd de beste tijd gereden door Eliane De Beule met Inina Rais.
Zaterdag was de dag voor Joyce Van Damme met Eliot van ’t Zand die twee ponyroeven wist te winnen.
In de eerste ponyproef was Bayens Shana met Archibald van ’t Juxschot dichtst bij de ideale tijd.
Share :