Finale Wintercriterium AAD

Frederic Vernaet verdiende eindwinnaar
 
Verschillende combinaties maakten nog kans op de eindzege in de GP Luc Van Assche.
Slechts 5 ruiters slaagden erin door te stoten naar de herkansing. Er niet bij, maar op de zesde plaats als snelste vierpanter was Guido De Sitter. Zijn Armani de Carmel had vrijdag nog over de muur van 2m gesprongen. Hun resultaat was nog goed voor een vijfde plaats in het eindklassement. 
Ook een kanshebber, niet in de barrage was Naomi Asselman. Zaterdagavond geraakte Naomi onder een steigerend paard en werd bewusteloos opgeraapt door de MUG en afgevoerd naar het ziekenhuis. Tot ieders verbazing was ze zondagmorgen al terug. Een beetje mank en een zware hersenschudding konden haar niet tegenhouden. Als er een prijs was voor de beste Flandrienne zou die haar zeker toekomen. Door een 10e plaats in de proef, bleef ze toch nog op de derde plaats en deelde ze nog mee in de prijzen van Luc Van Assche.
Bjorn Van Buynder heeft er ook een mooie winter op zitten met Wendeline van ’t Merelsnest, de moeder van Hedjaz en zuster van de beroemde Saphire. Een vierde plaats in de proef bracht hem op de 2e plaats in het klassement ook nog goed voor 1500 euro. De winnaar van de proef was Paul Scheirs met Ensor van ’t Heike. Een vierde plaats in het klassement behaalde hij met zijn ander paard Calmerotte v Pavaroti.
Voor Astrid Rooms kon de dag ook al niet meer stuk. Ze was zojuist benoemd tot de vrouwelijke Gentleman van het jaar en dat gaf haar vleugels met Easy van ’t Paradijs.
Op een zucht van de winnaar eindigde ze op de tweede plaats. De grote winnaar van de dag was echter Frederic Vernaet met Wintina Deux (Darco). Hij had al een eerste, tweede en derde plaats op zijn palmares en met nog eens een derde plaats in de finale werd hij verdiende winnaar van de GP Luc Van Assche en kon hij nog een slordige 2500 euro extra mee naar huis nemen. Een deeltje van dit budjet werd onmiddellijk goed besteed voor een vat voor de talrijke supporters.
 
1.20m Qualimandjaro  werd gedomineerd door één naam : Bert Paneels. Met Or La Loi behaalde hij drie overwinningen en met winst in de finale brak hij een nieuw record en behaalde hij het maximum van de punten. Linda De Laet beloonde hem hiervoor met een prachtig zadel van LJ Leathers. De Flandrienne Naomi Asselman met Domino verdiende de tweede plaats vòòr Walter Lelie met Coeur de Toulon Ter Halven.
 
In 1.10m Herman en Katrien was het een nek aan nek race tot op het einde tussen Audrey De Bock en Jessica De Knop. Deze laatste pakte met Quelle de proef en daardoor ook het klassement. Ze keerde huiswaarts met de electrische step van Peter van Santvoort. Audrey De Bock behaalde de tweede plaats met Rebecca en mag gastronomisch gaan doen in de Plezanten Hof. Helene Heudens en Stijn Claessens hadden elk nog twee paarden in de top tien.
 
In de proef 1m was de zege voor Claessens Stijn met Vina van Hof ter Nailen voor Femke d’Hoore met Best Mix Carraine Z. Jessica De Knop had echter voldoende punten voorsprong om toch nog de finale te winnen. Te voet gaan zit er voor haar niet meer in, naast een electrische step kreeg ze nu ook nog de fiets van Jan’s Bikeshop.
 
In 90cm was met een laatste overwinning de eindzege binnen voor Liesbeth de Troch met Honfleur van de Brandewijnhoeve. Met een tweede plaats heeft Elien Raemdonck haar overstap naar de paarden perfect ingezet met Farah Droeshout.
 
Zo ook in 80cm een gelukkige eerstejaarse in de paarden met Annelies De Proft en Wazari (Toulon)
 
De GP Ruitersweelde van de pony’s word de finale op zondag gereden. Met nog een finale derde overwinning drong Charlotte Rooms met Xena Elke De Pelsmaeker naar een tweede plaats. Djani De Beule nam met Pondorosa de derde plaats mee naar Waasmunster.
 
Met een overwinning in Pony’s II kon Sarra van Aevermaet met Jolibeau haar ponycarrière in schoonheid afsluiten.
 
Marieke Hermans zorgde ervoor dat ook in Pony’s I de winst in de club van Moerzeke bleef.
 
Aan alle winnaars en geklasseerden een dikke proficiat van ’t Overdijk en zijn sponsors!!!
En we kunnen nu al zeggen dat onze hoofdsponsor Luc Van Assche zich terug op dezelfde manier inzet voor volgend jaar. Evenals dat er zich nieuwe sponsors aangemeld hebben.
See you next year!!!
Share :