Seacoast Ideo d'O

Gudrun Patteet tweede met Seacoast Ideo d'O in de finale van de Young Horses
By Equnews Kristof

De 32 beste jonge paarden (7- en 8-jaar oud) van de voorbije dagen kwamen op de hoofdpiste van Knokke Hippique aan de start voor de super finale. Daarvan wisten er 16 zich te plaatsen voor de barrage. De winnaars waren net als gisteren de Britse amazone Laura Renwick en de 7-jarige MHS Washington (v. Obos Quality). In een tijd van 35:57 seconden gingen zij door de finish. Daarmee deden zij beter dan de 36:09 seconden die de regerende Belgische kampioenen bij de 7-jarigen Gudrun Patteet en Sea Coast Ideo D’O (v. Bentley vd Heffinck) hadden neergezet.
Er moet gezegd dat er in deze proef voor 7 en 8 jarigen maar liefst 3 produkten van fokkerij d'O van Herman Claessens in de finale waren, nl Isibel d'O (Diamant x Non Stop), Hos d'O (Dollar x Cumano) en eerst vernoemde Ideo d'O.
Marc Bettinger reed Incroyable de Muze (ex. Ann Carton Grootjans) naar de 3e plaats. Deze Nabab de Reve dochter is de volle zus van Inshallah de Muze en Huxx De Muze. Erica Swartz (Comprade van de Helle) en Abdel Said (Imke 111) vervolledigden de top 5.
De prijzen werden overhandigd door Judy Ann Melchior namens sponsor Zangersheide en minister van binnenlandse zaken Jan Jambon.

Share :