Finale Maes Pils trofee by Dexia

Finaleverslag jonge paarden 2011-03-14
 
 
6 jaars
 
Zes combinaties startten de finale met een blanco strafregister. Vier onder hen bleven nogmaals zonder fouten en konden het onderling beslechten net een barrage rechtstreeks op tijd. Jidske vermeire, ruiter en fokker van Feu d’Amour (Parco x Toulon) stond op nummer één bij de lokale bookmakers, omdat haar paard de snelste is. Ze had dan ook de kortste tijd met bijna 2 seconden voorsprong. Door een balkje op de laatste dubbel moest ze twee nullopers laten voorgaan. 
Ook Kristof Van Vijnckt met Fiona Jo Fortynine (Toulon x Capital) had ook 5 maanden foutloos gesprongen maar met een foutje in de finale barrage toch nog goed voor een 4e plaats in het eindklassement.
Steven Van Britsom ook ruiter en fokker bleef wel zes maal zonder één balk en werd beloond met de tweede plaats. Zijn paard For Fun ter Doorn (For Pleasure x Quidam) daar zullen we ook zeker nog van terughoren.
De snelste foutloze op zaterdag bij de zesjarigen was Tim Van den Broeck met Figo,Van Kirchi ( Vigo x You Only x)
Het winnende paard is van het feestvarkentje Raf van de Perre.
 
5 jarigen
 
Na 4 manches waren ze nog met 8. Na de finalerit waren ze nog met zes kandidaat kampioenen. Steven Van Meersche had er twee van en bleef ook de snelste foutloze met Gold Star (Lord Z x Darco) een paard gefokt door, en nog steeds in mede eigendom van zijn nonkel Luc. De bloemen en de premie kregen ze overhandigd van Carine van Cableconnection.
Op de tweede plaats eindigde Christoph Noens met zijn grote zwarte Gerco van den Brandakke,r ook weer een Toulon produkt.
Ook Axel Wuytack had twee paarden in de finale barrage , en één daarvan bleef hij foutloos , Gipsy King ( Wandor x Lys ).
Jessy Van Malcot met Gae ( Accorado x Chambertain ) was vierde met alles foutloos over gans de winter.
 
4 jarigen
 
Van ruim 100 starters bleven er uiteindelijk slechts drie over om met een finale barrage zonder chrono de uiteindelijke winnaar aan te duiden. 
Dat werd het paard van de gelukkige Bianca De Brouwer, Thomas De Wit met Hurlequine Tibri ( Quadrillo )
Met één foutje in de barrage exequo op de tweede plaats Walter Lelie met Himalaya van de Breemeersen (Escuro) en Jasper Eeckhout met Holly Wind van ’t Waaihof ( Courtello Z x Randel Z). 
 
Zo zijn de zakken ( 2500 euro) van onze sponsors : T&L, Cableconnection, Maes Pils en Dexia leeg voor 2011 en alles werd verdeeld over de 8 beste van iedere reeks. Met vele dank! !
 
                                                                       Claessens Herman
Share :