Hey Joe d'O gekwalificeerd voor de YJC Eastern League Final én YJC Western League Final!

Hey Joe d'O is sinds zijn aankomst op Amerikaanse bodem niet anders dan succesvol geweest. Onder amazone Germaine Edelmann werd hij op net 6-jarige leeftijd al met goed resultaat gestart op 135 niveau. Hij kwalificeerde zich door zijn goede resultaten in het voorjaar voor de YJC Eastern League Final, de finale voor jonge paarden in de Oost-Amerikaanse Liga dat plaatsvindt van 25 augustus tot 1 september. Daar kan hij echter niet aan de start komen, want zijn succes bleef niet onopgemerkt en begin maart werd hij verkocht naar de andere kant van de Verenigde Staten. Ook onder zijn nieuwe, amper 20-jarige amazone Kelsey van Ackeren, blijft hij de goede resultaten aaneenrijgen.
Onder zijn nieuwe amazone heeft Hey Joe zich gekwalificeerd om deel te nemen aan de YJC Western League Final, de finale voor jonge paarden van de West-Amerikaanse liga. Momenteel hebben slechts 18 6-jarigen dit weten klaar te spelen, waarvan hij dan nog op basis van punten op de tweede stek staat.
Dat deze finale enkel openstaat voor de echte toppers bewijst dat 5 deelnemende paarden van de voorbije Olympiade eerder ook hier tot de finalisten behoorden, en dan nog niet de minste: HH Rebozo (Rodrigo Pessoa, BRA); Coral Reef Via Volo (Beezie Madden, USA); Rosalia La Silla (Alberto Michan, MEX); George (Jill Henselwood, CAN) and Chill R Z (Charlie Jayne, USA).
Deze finale vindt plaats van 28 augustus tot 1 september in het Del Mar Showpark, Californië.

Gekoppelde paarden
Share :