Jumping jonge paarden Maes Pils Trophee by Dexia

 Vier omlopen zijn reeds verreden en in maart wordt de finale beslecht van de wedstrijd voor 4-, 5- en 6-jarigen in ’t Overdijk. Al diegenen die in maart nog een vijfde omloop foutloos afleggen zullen het tegen elkaar opnemen in een barrage.

6-jarigen

De winnaar van vorig jaar, Michel De Beule met Farah van ’t rozenhof zal daar niet bij zijn, want na drie correcte omlopen liet hij afgelopen zaterdag een eerste foutje noteren. Zo ook voor verschillende anderen en ook Jidske Vermeir met één van de beste paarden van het wintercriterium, de Diamantnakomeling D’Artagan Z. Jidske heeft wel nog haar andere paard, Feu D’Amour (Parco x Toulon), van eigen fok viermaal foutloos rondgereden. Dit lijkt een handig en snel paard en wordt een te duchten barrageklant.
Steven van Britsom heeft wel nog twee ijzers in het vuur. Paarden die vorig jaar ook al zeer succesvol waren bij de jonge paarden, Coconut Kiss ‘Elsendam (Alomox Prints) en For Fun Ter Doorn de For Pleasure x Quidam, één van de beste paarden van het circuit.
Vigo D’Arsouilles heeft nog twee nakomelingen met vier nullen op het bord: Figo van Kirchi onder het zadel van Tim Van Den Broeck en Folie Bergère d’O onder de huisruiter Jolien De Schepper. Ook Kristof Van Vynckt is nog in de running voor winst met Fiona Jo Fortynine (Toulon x Capital).

 

5-jarigen

Hier zijn er nog zeven combinaties met een propere lei. Daarvan heeft Steven Van Meersche er nog twee: Gladstone JM van Basje en het fokproduct van nonkel Luc, Goldstar de Lord Z uit Darco. Ook Axel Wuytack heeft er nog twee op koers: Cigane Z (Contact van de Heffinck) en Gipsy King van Wandor van de Mispelaere. Ook Glen Praet heeft nog een Wandor op titelkoers met Grace. Christophe Noens met Gerco Van Den Brandakker van Toulon doet ook nog mee, alsook Jessy Vanmalcot met Gaea.

 

4-jarigen

In deze reeks waarvan Luc Tilleman peter is, resten er maar vijf meer met een blanco strafblad. Hier is er een betere spreiding van ruiters en bloedvoering

-        Attentive G&G Z (Argentinus x Utrillo) met Gert Geeroms

-        Harlequine Tibri (Quadrillo) met Thomas De Wit

-        Himalaya Van De Breemeersen (Escuro x Granusso) met Walter Lelie

-        Holy Wind Van ’T Waaihof (Courtello Z x Randel Z) met Jasper Eeckhout

-        Valentina van T&L (Nabab de Reve x Fleuri) met Lente van Hul

Share :