Verslag WC AAD

Fréderic Vernaet takes it all!

 

Vóór de proef had Fréderic één puntje voorsprong op Paul Scheirs.  Dertien in de barrage waaronder nummer één en twee.  Het was dus wachten tot de allerlaatste rit van de dag om de eindwinnaar te kennen.  Opmerkelijk ook weer was de prestatie van Anneleen Deckers met haar twee paarden in de herkansing.  Ook Fréderic had een tweede troef.  Met de dekhengst Bentley van T&L ging hij verschroeiend hard.  Paul Scheirs moest niet enkel nul blijven maar ook heel snel.  Een fout in de barrage en weg was de eindzege.  De snelste van de dag was voor de tweede maal Kevin Spiessens met Evana.  Met Elky vh Indiehof kon Fréderic Vernaet voor nul rijden en dat lukte.  Daarmee werd hij eindlaureaat van de AAD Cup.  Meer nog, met Bentley wipte hij over Paul Scheirs met Ensor van ’t Heike en kaapte ook zo de tweede prijs mee.  Bjorn van Buynder verzekerde zij vierde plaats vóór Anneleen Deckers met Fiora van ’t Plutoniahof.

 

De proef 1.20m is het verhaal van Bauckeland Thomas.  Met Dona vd Elshoeve behaalde hij het maximum van duizend punten.  Zijn slechtste uitslag, het schrapresultaat was een tweede plaats in december.  Hélène Heudens  en Axelle Druyts waren de beste achtervolgers.

 

1.10m is dan weer het verhaal van Hélène. Met Elien was ze zomaar eventjes winnaar van alle manches.  Een beetje voorzichtigheid liet Kelly de Nul de dagzege voor Danny Van Es.  Een derde plaats was ruim voldoende om de eindzege vast te leggen.  Een elektrische step van Bodems Peter Van Santvoort  ruilde ze bijna voor haar paard.

 

1m werd gewonnen door Baukeland Charlotte mat Cache Cache.

De fiets van Jan’s Bike shop ging voor de tweede keer op rij naar Jessica De Knop met Ursula.

 

90cm

Zaterdag won Hoogewijs Lisa met Quart de Champagne.  Daarmee kwam ze op de derde plaats in het klassement.  Kuppens Stefaan met Tiquila vh Bovenhoekshof ging Lovely Coppens vooraf in het eindklassement.

 

80cm ging ook naar Tielrode maar nu naar broer Joris Kuppens met Cassanova vh Bovenhoekshof.

 

1m Pony’s Ruiterweelde rijden de finale zondag op Primetime middag.  Heysman Chloe pakte de 1e en 2e plaats voor Anne Fleur d’Haen.  Rooms Charlotte moest ondervinden dat een fout in de finale doorweegt.  Daardoor pakte Rhune Lambercht (met Prumes) de eindzege vóór Charlotte Rooms met Xena.

 

In Pony’s II liet Charlotte Rooms haar niet verrassen.  Met de dagzege er bovenop werd ze de autoritaire leider van het klassement.

 

In Pony’s I was Beck Amelie (Hizzy) de regelmatigste amazone over de ganse winter.

 

Proficiat aan alle winnaars en voor wie wil kan het volgend jaar opnieuw proberen!

Share :