Wintercriterium AAD 4e manche verslag GP Luc Van Assche

 Kevin Spiessens pakt GP Luc Van Assche

 ’s Ochtends aan de ontbijttafel zegt Kevin tegen vader Spiessens : “Vanavond win ik de proef in ’t Overdijk”.  15 kandidaten reden een foutloze ronde.

Prag Anneliese, de amazone in dienst van Koen Vereecke slaagde erin alle drie haar paarden foutloos door het basisparcours te loodsen.  Een vijfde plaats met één tijdfout was haar beste resultaat met Vanta de Sarlar.  Niet met Bentley van T&L maar wel met Elky vh Indihof was ook Frederick Vernaet van de partij.  Door zijn mooie derde plaats neemt Elky de leiding over van Bentley die toch op de derde plaats blijft. 

Paul Scheirs met Ensor van ’t Heike had één foutje in de barrage.  Daardoor is hij in het klassement de eerste opvolger van Frederick Vernaet met het kleinste verschil.  Wie de finale wint, wint ook het klassement.

Op één seconde van de winnaar met Echo vd Podtshoeve behaalde Anthony Wellens een mooie tweede plaats.  Ook Koen Verdeghem behaalde een verdienstelijke vierde plaats met de machtig springende Gursa van den Dael van Chaco Blue.

En dan was er de aangekondigde overwinning van Kevin Spiessens.  Met  Evana was hij ook al in ’t Overdijk HROV kampioen geworden.  Deze Querlibet Hero heeft al verschillende proeven gewonnen en we hebben er het laatste nog niet van gezien!

 In 1.20m blijft Thomas Baukeland ongenaakbaar met Dona van de Elshoeve.

 In 1.10m haalde Hélène Heudens de vierde overwinning op rij met Elien.

 OP NAAR DE FINALE in het eerste weekend van Maart!

Share :