tussenstand Jonge paarden Maes Pils Trofee by Dexia

Jonge paarden Moerzeke, Maes Pils Trofee by Dexia tussenstand
 
Ieder tweede zaterdag van de maand komen de jonge paarden aan de beurt in ’t Overdijk.
Bijna 100 startes per jaargang komen ervaring opdoen in een leerrijk clear rond parcours. Onder de vele starters opmerkelijk veel goedgekeurde dekhengsten. De volgende hengstencompetitie van 4 februari in ’t Overdijk zou wel eens een reden kunnen zijn. Een van de opmerkelijke verschijningen bij de 4 jarigen waarvan Luc Tillemen trouwens trotse peter is, was wel de thuismatch van Hos ‘d O met Kurt De Clercq. Deze Dollar de la Pierre uit Cumano in eigendom van Joris De Brabander toonde veel evenwicht, vermogen en souplesse. Het voorbije jaar heeft hij een vruchtbaar seizoen gehad in de Oldenhoeve in Nederland. 
Iedere maand zijn er tussen de 30 en de 50 die een foutloze omloop laten noteren maar na drie manches resteren er maar 7 combinaties met een maagdelijk strafblad bij de 4 jarigen.
Bij de 5 jarigen zijn er nog 13 met 3 nullen achter hun naam. Enkel de naam Bentley vd Heffinck komt 2 maal voor in het lijstje.  Een van de meest in het oog springende combinatie is de bonte verschijning van Best Man Z met Benny Schuurmans. Dit is een hengst van T&L, ook een Benthley vd Heffinck uit de volbloed Mister Due.
De zesjarigen tellen nog 11 combinaties met 3 foutloze omlopen. In deze lijst vinden we 2 maal Diamant de Semilly terug. 
De publiekslieveling was in deze reeks wel de hengst Falco (Heartbreacker x Wiensender) met Jan Geukens.
Veel volk wordt verwacht om de nieuwe generatie dekhengsten aan het werk te zien op de volgende Pavo Hengstencompetitie op 4 februari in Moerzeke
Share :