verslag jonge paarden Finale 2013

 Verslag Finale Jonge Paarden 2013

 

Met de deskundige commentaar en duiding van cyclusspecialist Pol Huys was het een interessante winter voor de fokkers want er was kwaliteit te zien in het hart van de Belgische fokkerij.  Ook de paarden hebben geleerd.

 

4 jarigen onder peterschap van Filip Van Assche

Een gemiddelde van 40% van deze younsters liepen hun eerste parcours foutloos.  Doch slechts vijf mochten de finale aanvatten met een blanco strafblad.  Twee van hen deden het nog eens over en met een barrage niet op tijd, bleven beiden zes maal nul.

Akimbo vh Donkmeer Z (Andiamo Z x Utrillo vd Heffinck)  Een paard van Michael De Smet dat hij toevertrouwde aan het jonge talent Helene Heudens.  Deze amazone heeft reeds schitterende resultaten behaald deze winter.  Onder de vleugels van Marc vd Vijver wacht haar nog een mooie paardentoekomst.

De ex aequo winnaar van de 4 jarigen is Despera d’O perfect gepiloteerd door de nieuwe ruiter van ’t Overdijk, Eveline Quintelier.  Deze Nabab komt uit de Toulon merrie Fontaine d’O die zelf twee klassieke cyclussen voor 6 jarigen won (Moerzeke en Gesves).  De grootmoeder was niemand minder dan Nina Droeshout. (Belgisch kampioen Young Riders met Jody Bosteels en nadien nog ruim 30 internationale overwinningen).  Nog 5 paarden eindigden ex aequo derde plaats met één foutje over de ganse winter.  Zie website www.overdijk.be bij uitslagen jonge paarden.

 

5 jarigen onder peterschap van Luc Tillemen

Bij de 5 jarigen was de oogst foutlozen iets rijker.  Tien combinaties die 5maal foutloos lieten optekenen maakten zich op voor de barrage.

Wat moeten Gerda en Ivo Meskens vd Plataan tevreden fokkers geweest zijn.  Vier fokprodukten in de finale : Michiel met Inné en Mathias met Ivoor.  Dan was er nog winst voor Michiel met Inné vd Plataan (Eurocommerce Zurich x Bentley)

Dit was niet de eerste maal want met Cayenne had hij dit reeds voorgedaan.

De tweede plaats was voor Irizar vh Verahof  (Nabab x Pachat) van de gebroeders Peter en Wim Van Damme. De grootmoeder is de volbloedmerrie Southern Queen, die de komende presentatiedag van BWP Gewest St Niklaas merrie van het jaar word benoemd.

Derde plaats voor Naomi Asselman met Udo van den Bisschop Z (U Chin v Schuttershof x Kalife Des Parcs)

Ook nog een foutloze barrage met de vierde tijd voor Glenn Praet en Isabelle vh Eikenhof (Toulon x Kannan)

Steven Verwaeren had ook nog 2 vijf jarigen in de finale, tweemaal de korste tijd maar telkens een foutje. Twee van eigen fokkerij : Ibiza Girl vn ’t Zand (Lord Z x Nabab) en Capito vd Lindenbergh (Cooper).  Verdere uitslag op www.overdijk.be bij uitslagen jonge paarden.

 

6 jarigen onder het peterschap van Stephan Conter

Zes barragekandidaten na vijf foutloze omlopen.

De kampioen is Ellen De Smedt met alweer een eigen fokprodukt Hardie (Deauville x Gibramino)

De figuur van de zesjarigen was wel Tess Van Puyvelde.  Haar geloof in Nabab heeft haar geen windeieren gelegd.  Met drie Nabab’s  eindigde ze bij de 8 beste.  Slechts 0.2 sec hielden haar van de overwinning met Hocus Pocus vh Hof ter Heide,  plaats 4 was met Hermelijn de la Lande en met Havana strandde ze op 8. 

Alweer een podiumplaats voor Naomi Asselman met Hildra vd Uilenbos (Dulf vd Bisschop)

Joren Duyck , alweer Naomi Asselman en tweemaal Kristof Vermeiren deelden in de gulle prijzenpot.

Alle verdere uitslagen vind u op www.overdijk.be

Share :