Origi d'O

Born: 15 May 2014   |   Sex: Stallion   |   Colour: Black   |   Studbook: BWP
General info Origi d'O

Origi d'O werd als 3-jarige verkocht op de BWP Top Stallion Auction, tijdens de tweede fase van de BWP Hengstenkeuring. Hij werd veilingtopper en verhuisde voor een bedrag van 81.000 euro naar Duitsland. Hengstenhouderij Sven Völz werd de nieuwe eigenaar, en hij stelde Origi gelukkig ook voor op de derde fase van de BWP Hengstenkeuring. Daar loste hij ruimschoots de verwachtingen in en mocht op het einde terugkomen voor de kampioenskeuring. Hij werd als derde bekroond, en bleek de favoriet van het talrijk opgekomen publiek.

Uit het rapport van de jury:

"Type : Origi d’O is een rijtypische hengst met veel uitstraling, die goed in het rechthoekmodel staat. Hij heeft een mooie voorhand met een snittig hoofd en goedgevormde hals. Hij heeft veel verdiep en de schoft is hoog. De lengte en het verloop van de rug is goed. Het kruis is wat hellend.

Beenwerk : Het fundament is rassig. Het beenwerk is correct gesteld en heeft lengte.  De hoefvorm is goed.

Bewegingen : De stap is vlot en correct. De draf is goed met goede ruimte en goed achterbeengebruik. De galop is ruim en soepel. Op de harde bodem beweegt hij correct met goede ruimte en stuwing.

Springen in vrijheid : Bij het vrijspringen is hij de eerste dag moeilijk te beoordelen. De tweede dag laat hij een goede indruk na met een betere beentechniek en lichaamsgebruik. Hij toont veel vermogen.  

Rijden onder het zadel : Bij het springen onder het zadel weet hij de testruiters te bekoren. De looplust en Rittigkeit zijn goed. Zijn stap en draf zijn goed met goede ruimte en afdruk. Hij heeft een goede galop met kracht vanuit de achterhand.

Springen onder zadel : Onder het zadel  toont hij veel kwaliteit. Hij heeft goede reflexen en een goed voorbeengebruik. Hij maakt zijn sprongen mooi af en toont veel vermogen.

Origi d’O werd bekroond met het lint van de reserve-kampioenhengst 2017. Hij heeft veel hengstuitstraling en er wordt van hem verwacht dat hij rijtypische springpaarden zal leveren. "

Later in het voorjaar van 2017 werd Origi ook voorgesteld én goedgekeurd voor de stamboeken Oldenburg en Holstein. In zijn eerste jaar dat hij ter dekking werd gesteld mocht hij reeds een mooi aantal merries bedienen.

Eind 2017 kreeg Origi ook zijn dekbewijs bij het Hannoveraanse stamboek.

Voor meer informatie: http://www.hengststation-voelz.de/hengste/origi-do/index.html

Diamant de Semilly Le Tot de Semilly Grand Veneur
Venue du Tot
Venise des Cresles Elf III
Miss des Cresles
Jo Jo d'O Toulon Heartbreaker
Nikita
Noisette des Vaux Cumano BD
Altesse des Vaux
Palmares

2017:

  • goedgekeurd voor stamboeken BWP, Oldenburg, Holstein en Hannover
  • reservekampioen BWP Hengstenkeuring
  • veilingtopper BWP Top Stallion Auction

Videos

News items
Linked horses
Links
Reference
  • Country : Duitsland
Certified stallion
  • Approved for : BWP, Oldenburg, Holstein, Hannover
Info

Voor meer informatie i.v.m. dekgeld en -voorwaarden: www.hengststation-voelz.de


Pictures